A blogról

A blog rendhagyó játékra hívja az Olvasót, tekintettel arra, hogy az itt található rövid, bűnügyi történeteknek nincs meg a csattanója. A krimikben szereplő nyomozók kikérdeznek minden lehetséges elkövetőt, felderítik a nyomokat, de a "ki", "miért" és "hogyan" megfejtése az Olvasóra vár. A megoldásokhoz szükséges információk - a klasszikus krimi íratlan szabályai szerint - minden egypercesben tálalva vannak, csak meg kell azokat találni. Természetesen a megoldások néhány nap elteltével megtalálhatóak a blogon, de minden krimit kedvelő és játékos kedvű Olvasót arra buzdítok, hogy szavazzon a tettesre a történetek végén vagy a Megoldásoknál fejtse ki véleményét az adott ügyről. (Az ügyek időrendbe szedett listája megtalálható a Nyomozók fülön.)

Az egyperces krimik mindegyike természetesen a saját képzeletem szüleménye, de akad néhány olyan, ami megtörtént eseményekből táplálkozik. Tekintettel arra, hogy a valóság sokszor sokkal érdekesebb, mint a fikció, időről időre megpróbálom majd az Olvasók elé tárni azokat a személyeket és az általuk elkövetett tetteket, melyek alapként szolgáltak egy-egy történethez. Ezeket a hosszabb, történelmi vonatkozású, néhol oknyomozó jellegű írásokat a Valóság fül alatt lehet megtalálni. Előre figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy a valóság nem csak érdekesebb, de sokkal véresebb is, mint gondolnánk...

Álláspontom szerint az egyperces krimik rövid terjedelme nem teszi lehetővé, hogy a szereplők karaktere vagy egy igazán izgalmas történet teljes körűen kidolgozásra kerüljön, ezért az Olvasók a Keselyű fül alatt egy komplett regényt olvashatnak a krimi műfajában, mely nem mellesleg az egypercesekben főszerepet játszó nyomozók élettörténetébe illeszkedik szervesen. Természetesen ez az írás is ugyanúgy az én fantáziám terméke, mint az egypercesek. 

Az olvasáshoz és a fejtöréshez jó szórakozást kívánok!

zoltangrande